Niet
helemaal afkomstig uit Parijs, maar bekend door heel Frankrijk. Je kunt de zon
gewoon proeven in dit gerecht! Het gerecht komt origineel uit de Provence en
wordt vaak afgekort tot simpelweg ‘Rata’. Het is een ovengerecht met gestoofde,
zachte groenten, zoals aubergine, tomaat, courgette, ui en knoflook. Bij dit
gerecht eet men vaak brood of aardappeltjes. Hieronder vind je een recept
waarmee je ratatouille kunt bereiden.
Les ingrédients:
*Aubergines : deux pièces
*Sel
*Courgettes : deux pièces
*Poivre
rouge : une pièce
*Poivre
vert : une pièce
*Tomates
(grand) : deux pièces
*Oignon :
une pièce
*Olives noires
*Ail :
deux gousses
*Herbes
Provençales
*Huile
d’olive
*Poivre
Verwarm de
oven voor op 160 graden.
Snij de
tomaten, courgettes, paprika’s, aubergines en ui in blokjes. Leg de stukjes in
een grote ovenschaal (liefste zoveel mogelijk naast elkaar in plaats van op
elkaar) en besprenkel met huile d’olive.
Snij de teentjes knoflook fijn en verdeel deze stukjes over de ovenschaal. Je kunt
behoorlijk wat herbes Provençales
toevoegen. Verdeel
de olijven over de ovenschaal.
Voeg naar smaak nog zout en peper toe. Schep het mengsel om en zet
het een anderhalf uur in de oven. Om het kwartier even omscheppen.
Serveer met
brood of aardappeltjes.
Bon appetit !
Geen opmerkingen:
Een reactie posten