zondag 21 september 2014

Ratatouille

Niet helemaal afkomstig uit Parijs, maar bekend door heel Frankrijk. Je kunt de zon gewoon proeven in dit gerecht! Het gerecht komt origineel uit de Provence en wordt vaak afgekort tot simpelweg ‘Rata’. Het is een ovengerecht met gestoofde, zachte groenten, zoals aubergine, tomaat, courgette, ui en knoflook. Bij dit gerecht eet men vaak brood of aardappeltjes. Hieronder vind je een recept waarmee je ratatouille kunt bereiden.

Les ingrédients:
*Aubergines : deux pièces
*Sel
*Courgettes : deux pièces
*Poivre rouge : une pièce
*Poivre vert : une pièce
*Tomates (grand) : deux pièces
*Oignon : une pièce
*Olives noires
*Ail : deux gousses
*Herbes Provençales
*Huile d’olive
*Poivre

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snij de tomaten, courgettes, paprika’s, aubergines en ui in blokjes. Leg de stukjes in een grote ovenschaal (liefste zoveel mogelijk naast elkaar in plaats van op elkaar) en besprenkel met huile d’olive. Snij de teentjes knoflook fijn en verdeel deze stukjes over de ovenschaal. Je kunt behoorlijk wat herbes Provençales toevoegen. Verdeel de olijven over de ovenschaal.
  Voeg naar smaak nog zout en peper toe. Schep het mengsel om en zet het een anderhalf uur in de oven. Om het kwartier even omscheppen.
Serveer met brood of aardappeltjes.

Bon appetit ! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten