zondag 21 september 2014

Wandelingen part I

Parijs is een ontzettend toegankelijke stad voor wandelaars en wandelend is dan ook de beste manier om de stad te ontdekken. In elk arrondissement zijn wel wat mooie dingen te zien en daarom heb ik voor jullie een aantal wandelingen uitgeschreven.

Arrondissement I, Le Louvre
Stap uit bij metrostation Étienne Marcel en loop naar Les Halles. Bekijk dit grote winkelcentrum en wandel in de richting van de Seine (zuidwaarts). Steek via de Pont au Change de Seine over, je staat nu voor le Conciergerie. Loop via Quai de l’Horloge richting de Pont Neuf. Stap hier op een rondvaartboot of loop via deze brug terug naar de noordelijke kade van de Seine. Sla linksaf en na een korte tijd zie je rechts Musée du Louvre. Bezoek het museum of loop door Jardin des Tuileries. Steek de Rue de Rivoli over en je bereikt de autovrije Place Vendôme, met allerlei luxe winkels. Via de Rue Saint-Honoré loop je richting het Palais Royal. Bezoek de mooie tuin en loop dan via de Rue du Colonel-Driant naar Jardin Nelson-Mandela.

Arrondissement III, Le Temple
Stap uit bij metrostation République. Wandel over het Place de la République en bekijk het grote standbeeld. Loop via de Rue de Turbigo en de Rue Saint-Martin naar het Musée des Arts-et-Métiers. Je kunt dit mooie museum gaan bezoeken. Loop over de Boulevard Beaubourg naar Jardin Anne-Frank, hiernaast vind je het Musée d’art et d’histoire judaïsme. Als je de Rue Rambuteau afloopt in oostelijke richting, kom je bij het Musée de l’Histoire de France. Bezoek dit museum of loop in noordelijke richting de Rue des Archives op. Hier vind je o.a. de nationale archieven.

Arrondissement IV, l’Hôtel de Ville

Stap uit bij metrostation Bastille. Bekijk de Colonne de Juillet en de moderne opera. Loop langs het Canal Saint-Martin naar de Quai Henry IV. Steek de Seine over via de Pont de Sully. Je bent nu op Île Saint-Louis. Verlaat het eiland aan de noordzijde, via de Pont Louis-Philippe. Loop over de Pont d’Arcole het Île de la Cité op. Via de Quai aux Fleurs kom je bij de Notre-Dame. Loop terug naar het vasteland over Rue de la Cité en Pont Notre-Dame. Je komt nu bij Hôtel de Ville, het stadhuis van Parijs. Rust even uit in Parc de la Tour Saint-Jacques. Loop in noordelijke richting over de Rue de Renard. Je ziet nu het museum voor moderne kunst, Centre Pompidou. Loop op de Rue des Archives langs alle grote warenhuizen. Vervolg je weg op de Rue de Rivoli richting het oosten. Via Rue de Birague bereik je Place des Vosges

Geen opmerkingen:

Een reactie posten